Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium

CSEKEY István: Északi Írások.

 
Kép megtekintése
A címlapot és a fejléceket Koch Ernő, Tallin (Reval) - ban élt magyar iparművész rajzolta.

Kategória:   történelem, régészet, családtörténet

Ára: 4.800,- Ft

[ Azonosító: 714 ]


-

Csekey István: Északi írások.


Budapest, 1928. Pfeifer Ferdinánd. 228 l, 1 sztl.lev, 3 t. Könyvkötői aranyozott gerincű félvászon kötésben, jó állapotban. Az eredeti rajzos papír kötéstábla nincs bekötve.

Csekey István (Szolnok, 1889 - Pécs, 1963) jogi író, egyetemi tanár. 1923-tól Tartuban egyetemi tanár, 1931-től különböző magyarországi egyetemeken tanít jogot. Elsősorban közjogi kérdésekkel foglalkozott.
A szerző előszava kötetéhez:
" A címhez:
Ez év szeptember 18-án lesz ötödik esztendeje, hogy Dorpatba érkeztem s azóta - leszámítva a szünidei hazai és külföldi barangolásokat, - a kis Észtország egyetemi városának vagyok lakója. Tudományos munkásságom mellett elsőrangú feladatonak tekintettem a világháború nyomán állami önállóságot nyert két testvérnép, a finn és észt, valamint a magyarság közt a mult kultúrkapcsolatainak kutatását és a jövendőbelieknek izmosítását. Ezt a célt szolgálta ez a huszonöt kiválogatott cikk és tanulmány is, amelyek egy része különféle hazai és külföldi lapokban, folyóiratokban és gyüjteményes munkákban látott napvilágot. Most, hogy a III. Finnugor Közművelődési Kongresszus ez év június hó 10-én Budapesten megnyilik, s a magyarság érdeklődése hatványozottan irányul az északi testvérnépek felé, alkalmasnak találtam az időt e kis gyüjtemény kiadására.
Tartu (Dorpat), 1928 június havában.
Csekey István"
Kép megtekintése

Kép megtekintése

Kép megtekintése

-

 

Stádium Antikvárium
Érdeklődés a kiadványról

Itt megadott adatait kizárólag az Önnel történő kapcsolatfelvételre használjuk. Érdeklődésének elküldése nem jelenti automatikusan a tétel lefoglalását. Azonos könyv iránti több érdeklődő esetében a kapcsolatfelvétel az üzenetek beérkezésének sorrendjében történik.
Az üzenet elküldésével Ön elfogadja Adatkezelési alapelveinket!

Kérdéseit az erdeklodes(kukac)stadiumantikvarium.hu címre küldjük.
Üzenetéről a megadott e-mail címére egy másolatot is eljuttatunk.
Ne felejtse el átmásolni a biztonsági kódot!

Érdeklődő neve:
E-mail cím:
Elérhetőségek:
Kérdések:
Biztonsági kód:
code

Üzenet küldése