Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium

LEGÚJABB ... magyar és német levelező könyv.

 
Kép megtekintése
Második, sok Levelekkel, és egy egész Magyar, Német, és Deák Titulázó Könyvvel megbövittetett kiadás.

Kategória:   régi könyvek, egyéb könyvritkaságok

Ára: 20.000,- Ft

[ Azonosító: 824 ]


-

Legújabb megbövített és megjobbíttatott magyar és német levelező könyv, vagy részszerént regulákból, részszerént példákból álló oktatás. Miképpen kellessék mindenféle leveleket `s a` közönséges életben szükséges egyébb aprólékos irásokat, úgy mint: Instantziákat, Contractusokat vagy eggyesség-leveleket, Kereskedésbéli leveleket, Obligatziokat, Qvietantziákat, Testamentomokat `s a` t. készíteni.


Pesten, 1815. Trattner János Tamás. 6 sztl.lev, 499 l. Korabeli kartonkötésben. Az előzéken 1818-ból származó névbejegyzéssel. A kötéstábla kopottas, a könyv maga igen szép állapotú.

A könyv - melynek szerzője ismeretlen - párhuzamosan mutatja be a magyar és német nyelvű levélmintákat. Ezek a levelek - bár tartalmilag azonosak, - mégsem szolgai fordítások. Kettős célt jelöl ki: egyrészt tanácsot és útmutatást kíván nyújtani, másrészt iskolai oktatásra ajánlja: "Minek tanítjuk a tanítványainkat írni, ha egyszer` smind a leveleknek és más mindennap szükséges apró írásoknak elkészítésében s gondolatainknak papirosra való tevésében is őket nem gyakoroljuk?"Kép megtekintése

Kép megtekintése

Kép megtekintése

-

 

Stádium Antikvárium
Érdeklődés a kiadványról

Itt megadott adatait kizárólag az Önnel történő kapcsolatfelvételre használjuk. Érdeklődésének elküldése nem jelenti automatikusan a tétel lefoglalását. Azonos könyv iránti több érdeklődő esetében a kapcsolatfelvétel az üzenetek beérkezésének sorrendjében történik.
Az üzenet elküldésével Ön elfogadja Adatkezelési alapelveinket!

Kérdéseit az erdeklodes(kukac)stadiumantikvarium.hu címre küldjük.
Üzenetéről a megadott e-mail címére egy másolatot is eljuttatunk.
Ne felejtse el átmásolni a biztonsági kódot!

Érdeklődő neve:
E-mail cím:
Elérhetőségek:
Kérdések:
Biztonsági kód:
code

Üzenet küldése