Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium

OLÁH György (szerk): Egyedül vagyunk.

 
Kép megtekintése
1938-1939 (I-II teljes évfolyam, két kötetbe kötve) + 1941 szórványszámok. Összesen 23 szám.

Kategória:   újságok, folyóiratok   kiemelt ajánlat

Ára: 145.000,- Ft

[ Azonosító: 897 ]


-

Egyedül vagyunk. Nemzetpolitikai, társadalmi, kritikai folyóirat. Főszerkesztő: Oláh György, szerkeszti Pongrácz Kálmán dr, vitéz Kárász József.


(Budapest), 1938-1939; 1941. Stádium-ny.
Első kötet: 64+64+64+48+48+48+52+50+52 l, + mellékletek.
Második kötet: 50+52+52+32+32+32 l, + mellékletek.
Szórványszámok: 32+32+40+32+32+32+32+32 l, + mellékletek.
A gazdag melléklet tartalomból több kétoldalas, illetve kihajtható.
Sérült, amatőr egészvászon kötésben.
Az első kötetbe kötve:
- 1938 (első évfolyam) három szám (teljes)
- 1939 (második évfolyam) hat szám.
A második kötetbe kötve:
- 1939 (második évfolyam) hat szám.
Első kötet: a kiadói borítók nincsenek bekötve, csak a belső címlapok. Néhány lap vízfoltos, néhány lap kijár a kötésből. A lapszámozás teljes.
Második kötet: a kiadói borítók nincsenek bekötve, belső címlap is csak az első két szám előtt található. Az utolsó négy szám terjedelmét csak a lapszámozás vége-kezdete választja el. A 10, 11, és 12. számok utolsó (?) számozott lapja hiányzik. Az e kötetbe kötött számok lapjai szép állapotúak.
A kötés nélküli, 1941-es negyedik évfolyam nyolc száma: (2.,3.,4.,5.,6.,7.,8. és 11. számok) gyengébb állapotúak, az eredeti védőborítók megvannak, de eléggé sérültek. A folyóiratok nagyrészt többé-kevésbé vízfoltosak, pecsétesek - de mindegyik példány teljes, szövege jól olvasható.

Az első évfolyam 1. számának - melyet ajánlatunk is tartalmaz - beköszöntő szövege:
Ezeken a hasábokon az a nemzedék mondja el véleményét, amely ma a magyar közélet kapuin dörömböl. Színmagyar tehetségek sorakoznak fel itt tekintet nélkül pártállásra és árnyalatokra. Nem vitázni gyülekeznek ide, hanem azokat a nagy kérdéseket megbeszélni melyekről lényegében ugyanaz a véleményük. Ha élesebb hangokat hall tehát itt az olvasó, egy nemzedék hangja az, amely elődeinél jobban érzi, hogy lemaradtunk, tehát nincs veszteni való időnk. Nem azért választottuk címünkhöz Széchenyi híres mondását: "Egyedül vagyunk", hogy ezzel külpolitikai barátságokat tagadjunk meg, hanem, hogy túl nagypolitikán és külpolitikán mindig figyelmeztessük ezt a nemzedéket a mi rettentő egyedülvalóságunkra, a mi rokontalanságunkra, fajunk messziről jött és minden szomszédunktól különálló voltára.
Színmagyaroknak írjuk ezeket a hasábokat. Utat akarunk törni számukra egy új világ felé.
Az Egyedül vagyunk első száma 1938 októberében jelent meg. Már az induló számban sok jeles szerző publikált, többek között gróf Dessewffy Gyula, Erdélyi József, Illyés Gyula, Kodolányi János, Makkai László, Sinka István, Szabó Lőrinc, Veres Péter. A későbbi számokban találkozunk többek között Milotay István, Bosnyák Zoltán, Sértő Kálmán, Schütz Antal, Karácsony Sándor nevével.
Egyben ennyi száma a folyóiratnak igen különleges ajánlat akkor is, ha a leírásban jelzettek kifogásolható, de jól olvasható állapotban vannak.


[ 1 MB ]
 Kép megnyitása új böngésző lapon

Kép megtekintése

Kép megtekintése

Kép megtekintése

-

 

Stádium Antikvárium
Érdeklődés a kiadványról

Itt megadott adatait kizárólag az Önnel történő kapcsolatfelvételre használjuk. Érdeklődésének elküldése nem jelenti automatikusan a tétel lefoglalását. Azonos könyv iránti több érdeklődő esetében a kapcsolatfelvétel az üzenetek beérkezésének sorrendjében történik.
Az üzenet elküldésével Ön elfogadja Adatkezelési alapelveinket!

Kérdéseit az erdeklodes(kukac)stadiumantikvarium.hu címre küldjük.
Üzenetéről a megadott e-mail címére egy másolatot is eljuttatunk.
Ne felejtse el átmásolni a biztonsági kódot!

Érdeklődő neve:
E-mail cím:
Elérhetőségek:
Kérdések:
Biztonsági kód:
code

Üzenet küldése